Lastestuudios õpetas Andres, kuidas teha ühte väga maitsvat julgustükki.

Saatest saad veel üle vaadata, kuidas ta seda täpselt tegi.

Siin on väike juhis sulle ka.

Julgustüki jaoks
on vaja:
  • 1,5 pakki iiriseid
  • 4 tahvlit šokolaadi (a’100gr)
  • 1 pakk küpsiseid
Nüüd tee nii:
  1. Keera kommid paberist lahti ja pane kaussi.
  2. Lõika või murra kolm šokolaad väikesteks tükkideks ja pane sellisesse kaussi, mida võid kuumutada.
  3. Pane vesi suuremasse kaussi ja lase see kuumaks.
  4. Aseta šokolaadikauss kuuma vette ja lase šokolaadil sulada.
  5. Võta vorm ja kalla pool kogust šokolaadi selle põhja.
  6. Sulata iirised mikrolaineahjus vedelaks.
  7. Lao küpsised šokolaadi peale ja vala pool kogust sulatatud iirised küpsiste peale selliselt, et iiris vormi seinte vastu ei lähe.
  8. Lao üks kiht küpsiseid veel ja vala ülejäänud iirised peale.
  9. Vala ülejäänud šokolaad peale.
  10. Nüüd pane julgustükk külmkappi (tavalises külmikus 1,5 tundi; sügavkülmas 0,5-1 tundi).
  11. Tee üks šokolaad väikesteks tükkideks ja sulata samamoodi kausis, mis aseta kuuma vette.
  12. Kui julgustükk on kõvaks muutunud, võta see külmikus välja ja vala ülejäänud šokolaad sellele peale.
  13. Nüüd pane julgustükk veel u 15 minutiks külmikusse ja ONGI VALMIS!
  14. HEAD ISU!