“Mida te iial teete, seda tehke kogu hingest, nõnda nagu Issandale ja mitte nagu inimestele.” Kolossa 3:23

koolKas sa tead mõnda inimest, kes ei ole koolis käinud? 

Väikesed lapsed ei ole, aga nad kindlasti lähevad millalgi kooli. Kõik lähevad kunagi kooli või on seal käinud või käivad alles.

Lapsed käivad koolis selleks, et õppida lugema, kirjutama ja mõtlema. Selleks tuleb lugeda lugusid ja lahendada erinevaid ülesandeid. Vahel antakse ka koduseid töid teha. Näiteks kirjutada mingi lugu või joonistada hoopis pilt mõne loo põhjal või hoopis lahendada matemaatika ülesanne.

Kes kontrollib su koduseid töid?

Vahel vaatab ema või isa, koolis õpetaja. Sa tead, millised on nende ootused ja sa teed oma kodutöö võimalikult hästi, et nad oleksid rahul. Ometi on keegi veel, kes on huvitatud sellest, kuidas sa teed oma koduseid töid. Sa võib olla ei oska selle peale tullagi, aga Jumal on ka huvitatud, kuidas su kodused tööd tehtud saavad.

  • Oled sa kunagi oma lahendatud matemaatika ülesannet näidanud Jumalale?
  • Oled sa kunagi üldse mõelnud, et Jumal võiks ka vaadata su koduseid töid?

Jumal on meiega igal pool. Koolis, kodus, mänguplatsil – kõikjal.

Piiblisalm ütleb: “Mida te iial teete, seda tehke kogu hingeist, nõnda nagu Issandale ja mitte nagu inimestele.”

Jumal mõistab, et meile on mõned ülesanded rasked ja me peame pingutama. Ta saab aru, kui me teeme vigu. Mõned  tööd on kerged ja mõned on rasked. Vahel teeme vähem vigu vahel rohkem, aga Jumala armastus meie vastu ei muutu. Kui me palume tema abi ja teeme oma parima, siis Jumal aitab ja Tal on sellest hea meel.

Ka kodutöö on selline töö, mida saab teha Jumalale. Lihtsalt tee see ära nii hästi kui oskad. Ja mitte ainult selle pärast, et Jumalal on hea meel, sa ise ka õpid ja saad targemaks ja hakkad aina keerulisematest asjadest aru saama.

Palve: Armas Jumal, kui ma teen oma koduseid koolitöid, siis palun aita mul teha seda kogu südamest ja nii hästi kui ma vähegi oskan. Aita mul meeles pidada, et ma teeksin alati oma parima, sest ka sina tegid oma parima andes maailmale Jeesuse. Aamen.