“Kui keegi arvab end Jumalat teenivat, aga oma keelt ei ohjelda, siis ta petab oma südant. Selline jumalateenistus on tühine.” Jakoobuse 1:26

See, mida sa teed on oluline ja see, mida sa mõtled on ka oluline.

padiAga kas tead, et Piibel ütleb, et väga oluline on ka see, mida sa välja ütled. Vahel öeldakse, et mõni inimene on terava keelega. Mida see tähendab? See tähendab, et see mida ta välja ütleb on nii terav, et teeb teistele haiget.

Sõnadega võib väga väga haiget teha teistele. Kui sa oled sõnad juba välja öelnud, siis on neid väga raske tagasi püüda. Kui keegi on oma nii öelda terava keelega kellegi kohta midagi halvasti öelnud, siis ta ei ohjelda oma keelt. Ta ütleb ruttu midagi välja ja siis mõtleb ja vahel ikka kahetseb ka, et nii halvasti sai öeldud.

Kui sa teed sulepadja katki ja kõik suled lendavad mööda tuba laiali, siis neid sealt kõiki kätte saada on peaaegu võimatu või vähemalt väga väga raske. Suled lihtsalt lendavad laiali ja samamoodi on sellega, mis sa välja ütled. Sinu sõnad lendavad laiali nagu udusuled. Neid on kõik kohad täis. Kõik räägivad eriti siis, kui see on midagi intrigeerivat.  Kui see väljaöeldu on hea, siis on head rohkem, aga kui halb, siis on halba rohkem. Ja ma ei tea miks, aga vahel tundub, et halb levib kiiremini ja inimesed tahavad sellest rohkem rääkida. Mis sina arvad miks see nii on?

Ma mõtlen, et ma olen korralik kristlane ja teenin Jumalat, aga kui ma oma väljaöeldud sõnu ei kontrolli, siis ei saa keegi aru, et ma olen kristlane. Selle kohta ütlebki Piibel, et kui ma oma keelt ei ohjelda, siis ma petan iseennast ja minu Jumala teenimine on tühine.

Sellepärast ongi oluline mõelda enne kui öelda.

Palve: Jumal aita mul palun enne mõelda kui öelda. Vahel mul lihtsalt tulevad sõnad enne suust välja, kui jõuan mõelda. Vahel ma ütlen midagi sellist, mida ka kohe kahetsen. Palun anna mulle andeks, kui ma kellelegi oma sõnadega haiget olen teinud. Aamen.